Skip to content

Anastassia Eggericx

  Piano

  English version

  Anastassia Eggericx, 13 jaar, werd geboren in een familie van muzikanten. Ze begon op 3,5-jarige leeftijd met pianospelen. Momenteel studeert ze aan de Tsjaikovski Muziekschool in Brussel in de klas van Luba Aroutiounian.

  Anastassia is laureaat van verschillende competities. In 2017 kreeg ze de 2e prijs en de publieksprijs op de Rotary Breughel. In 2018 kreeg ze de 3de prijs op Merci Maestro (Internationaal) in Brussel en de 1ste prijs op de Luikse pianowedstrijd. In 2020 kreeg ze de 1ste prijs op Andrée Charlier.

  Ze treedt vaak op als soliste en met kamermuziek ensembles.


  Anastassia Eggericx, 13 years old, was born into a family of musicians. She started playing the piano at the age of 3.5. She is currently studying at the Tchaikovsky School of Music in Brussels in the class of Luba Aroutiounian.

  Anastassia is a laureate of several competitions. In 2017 she won the 2nd prize and the audience prize at Rotary Breughel. In 2018 she won 3rd prize at Merci Maestro (International) in Brussels and 1st prize at the Liège piano competition. In 2020 she won 1st prize at Andrée Charlier.

  She often performs as a soloist and with chamber music ensembles.